2 september 2022
19:30

Hanvikens SK Grön

Referat: Huddinge IF 3 Svart - Hanvikens SK Grön

Idag spelade vi vår första kvällsmatch när Hanvikens SK gästade oss på Källbrinks IP. Gästerna kom med ett starkt lag så vi visste att vi måste spela vårt bästa spel för att kunna vinna. Vi inleder matchen på bästa möjliga sätt när Harrry P.T redan i den 4:e minuten frispelar Yusuf A. som iskallt placerar in 1-0 bakom Hanvikens duktige målvakt. Hanviken jobbar sig in i matchen och har många farliga instick bakom vår backlinje och vi fredar oss bra, men i den 18:e minuten kommer gästerna igenom i mitten och kvitterar. Ställningen var 1-1 efter den första perioden. Såsom i den första perioden inleder vi även den andra perioden på ett bra sätt. Moritz K. frispelar Yusuf A. som rundar målvakten som fäller honom och domaren har inget annat val än att dömma straff. Yusuf tar straffen själv men skjuter i stolpen. Harry P.T. är på returen och passar Mert I.C. som lägger in bollen i mål 2-1 och det sker i den 31:a minuten. Hanviken har mycket boll och hög press vilket öppnar för en kontring när Albin K. frispelar Yusuf A. som gör 3-1 i den 43:e minuten. Gästerna fortsätter med sin höga aggressiva press och farliga instick. I den 47:e minuten får gästerna en psykologiskt viktig reducering. Ställningen var 3-2 efter två spelade perioder. Gästerna inleder den sista perioden med högsta växeln i och vi får spela mycket försvar. I den 60:e minuten kommer kvitteringen när Hanviken återigen kommer igenom i mitten. Nu pressar gästerna för segern men även vi har anfall. I ett av dem passar Moritz K. till Amadeus E. som chippar bollen vidare till Yusuf A. som i sin tur frispelar Harry P.T. som gör 4-3 i den 64:e minuten. Därefter har gästerna det mesta av spelat men vi försvarar oss på ett förtjänstfullt sätt till slutsignalen ljuder.

Slutresultat: Huddinge IF - Hanvikens SK 4-3

Grönt kort: Yusuf A.

Gult kort: Mert I.C.